Meetinstructies Schuifdeurkast

Meetinstructies schuifdeurkast

Om tot de juiste afmetingen voor jouw schuifdeurkast te komen, is het belangrijk dat je de schuifkast op de juiste manier inmeet. Dit is niet moeilijk, maar het dient wel goed te gebeuren, zodat jouw schuifdeurkast straks perfect past. Lees dan hieronder hoe je met slechts een rolmaat, een potlood (of stift) en een stuk papier op simpele wijze de juiste afmetingen voor jouw schuifkast vindt of kijk eerste even deze video:

Tussen twee muren, vrijstaand of tegen één muur?

Om tot de juiste afmetingen voor een schuifdeurkast te komen, is het allereerst belangrijk om te weten waar je schuifkast geplaatst wordt.

Tussen twee muren

Als je de schuifdeurkast tussen twee muren wil plaatsen, dan kun je het beste helemaal naar beneden scrollen om daar de meetinstructies te vinden die je nodig hebt.

schuifdeursysteem

Vrijstaand

Als je een vrijstaande schuifdeurkast wil samenstellen, dan heb je twee zijpanelen nodig.

schuifdeursysteem

Tegen één muur

Als je de schuifdeurkast tegen één muur wil plaatsen, dan heb je één zijpaneel nodig. Bekijk de tekeningen hieronder om te zien welke situatie voor jou geldt. Als je de schuifdeurkast tegen de linker muur plaatst, heb je 1 rechter zijpaneel nodig.

schuifdeursysteem

Als je de schuifwandkast tegen de rechtermuur plaatst, heb je 1 linker zijpaneel nodig.

schuifdeursysteem

Vrijstaande of half-vrijstaande schuifdeurkast

Door middel van een zijpaneel kun je een zijwand voor jouw schuifdeurkast maken. Dit is nodig wanneer de schuifwand vrij in de ruimte komt of als deze aan één zijde geen muur heeft.

Een zijpaneel (wit) is standaard 800 x 2790 mm en 22 mm dik. Wanneer je de afmetingen doorgeeft die het zijpaneel zou moeten hebben om in jouw ruimte te passen, dan zagen wij deze voor je op maat.

Wanneer je zijpanelen toepast, kun je dezelfde meetmethode aanhouden als wanneer je een schuifkast tussen twee muren zou plaatsen. Noteer echter wel bij de breedte altijd de maat inclusief de dikte van 1 zijpaneel (22 mm) óf de dikte van 2 zijpanelen (44 mm).

Meetinstructies schuifdeurkast

De breedte van jouw schuifdeurkast

Om de breedte op te meten, meet je zowel aan de bovenzijde (plafond) en aan de onderzijde (vloer) de ruimte op tussen de twee muren. Schrijf de exacte afmetingen op. Wij trekken daar een speling van 2 mm vanaf, zodat het Schuif!systeem altijd past.

Let op: de vloerplinten moeten worden verwijderd, zodat de schuifdeurkast geheel tegen de muur komt.

Tip: Als je eerst een streepje zet op exacte 1 meter vanaf de linkerzijde, dan kun je heel gemakkelijk vanaf de rechterzijde naar dit streepje toe meten. Tel de twee getallen bij elkaar op en je hebt de exacte breedtemaat.

Schuifdeursysteem

De hoogte meten

Om de hoogte op te meten, meet je de afstand tussen het plafond en de vloer. Doe dit zowel aan de linkerzijde als aan de rechterzijde van de ruimte. Geef altijd de exacte maten aan ons door zodat het Schuif!systeem altijd past.

Let op: Heb je plafondplinten? Lees dan onder de afbeelding verder om te zien hoe je jouw schuifdeurkast kunt inmeten.

Tip: Als je eerste een streepje zet op exact 1 meter vanaf de bovenzijde (het plafond), dan kun je heel gemakkelijk vanaf de vloer naar dit streepje toe meten. Tel de twee getallen bij elkaar op en je hebt de exacte hoogtemaat.

Schuifdeursysteem

Heb je plafondplinten? Dan kun je 2 dingen doen:

  • De plafondplinten verwijderen daar waar het Schuif! systeem komt
  • Een lat die net zo dik is als de plinten, tussen de plinten plaatsen. Op deze manier creëer je een vlak gedeelde, waar de bovenrail op bevestigd kan worden. Geef de hoogte maten dan door tot aan de plint.

Schuifdeursysteem

Alles opgemeten?

Vul hieronder de gemeten maten in en voer ze daarna in bij de derde stap van ons stappenplan.

Schuifdeursysteem

Ter info:

  • De maximale deurbreedte is 1000 mm per deur
  • Hoogte maximaal 2588 mm
  • Onderlinge hoogte- of breedteverschillen groter dan 12 mm moeten worden gecorrigeerd in de vloer-, plafond- of wandconstructie.
  • Controleer altijd haaksheid en waterpas van wanden, vloer en plafond
  • Let op aanwezigheid van radiators, leidingen, etc…
  • De breedte van de boven rail is ca. 8,2 cm
  • De breedte van de onder rail is ca. 5,8 cm

Meer over de deuren van SCHUIF!?

https://www.schuifwandmaken.nl/wp-content/themes/schuif/gfx/more-deur-3.jpg

Deur met fotoprint

Een schuifwand met fotoprint is de ultieme manier om een persoonlijke sfeer te creëren. De opties zijn eindeloos. Zo kun je kiezen uit foto’s uit onze eigen collectie, foto’s uploaden van verschillende stock-websites, of zelfs een eigen foto toevoegen. Zo kun je echt iets bijzonders maken van bijvoorbeeld de kinderkamer of die saaie bijkeuken. De levering van schuifwanden met een fotoprint is maximaal 14 werkdagen.

Start met ontwerpen

https://www.schuifwandmaken.nl/wp-content/themes/schuif/gfx/more-deur-1.jpg

Deur met design print

Wanneer je kiest voor schuifdeuren met een design print, heb je keuze uit 10 verschillende designs. De keuzes variëren van verschillende houtkleuren tot een eigentijdse marmer print. Met zoveel verschillende prints vind je er vast een die past in de ruimte waarin je de schuifdeuren wil plaatsen. Schuifwanden met een design print kunnen wij bij binnen 7 werkdagen leveren.

Start met ontwerpen

https://www.schuifwandmaken.nl/wp-content/themes/schuif/gfx/more-deur-2.jpg

Deur met uni kleur print

Kies je voor een schuifwand met unikleur print dan kun je een keuze maken uit 9 verschillende kleuren. Zo kun je jouw schuifwand een prachtige, eigentijdse kleur geven, zodat deze volledig bij jouw interieur past. De levering van schuifdeuren in een uni print kleur vindt binnen 7 werkdagen plaats. Benieuwd naar de kleurkeuzes? Kies in ons stappenplan voor schuifdeuren in een uni print en bekijk wat de mogelijkheden zijn.

Start met ontwerpen

Over ons

Het idee voor Schuif! ontstond in 2015, nadat we in onze showroom van Hubo Wervershoof diverse keren de vraag kregen of we ook voordelige schuifwanden, of schuifwanden met een afbeelding erop, konden leveren.
De schuifdeuren die wij destijds leverden waren van merken die niet zozeer voordelig waren en schuifwanden met foto’s erop waren geen onderdeel van ons aanbod. We leverden wel een voordelig schuifwandsysteem, maar die diende de klant zelf te maken en helaas is niet iedereen even handig.

Contact

SCHUIF!
schuifwandmaken.nl
Simon Koopmanstraat 65
1693 BB WERVERSHOOF

Openingstijden:
ma tm vrij: 9.00 tot 18.00 uur
zat: 8.00 tot 17.00 uur

T 0228 – 58 56 94
M06 – 52 32 04 19
E info@schuifwandmaken.nl

KVK 69577161
Bank NL51RABO0117687685
BTW NL8579.25.544B.01

Like ons!

De waardering van www.schuifwandmaken.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 200 reviews.