Richtlijnen beeldkwaliteit schuifwand met fotoprint

Richtlijnen voor de beeldkwaliteit

Om er zeker van te zijn dat een afbeelding geschikt is om te gebruiken voor jouw schuifwand met fotoprint, is het belangrijk dat de afbeelding voldoet aan een aantal eisen. Zo moet de resolutie bijvoorbeeld hoog genoeg zijn, omdat de foto anders korrelig wordt.

Wanneer is een afbeelding geschikt voor een schuifwand met fotoprint?

Een geschikte afbeelding voor op een schuifwand heeft een resolutie die hoog genoeg is om afgedrukt te worden op de door jouw ontworpen schuifwand. Als de resolutie van jouw foto namelijk niet hoog genoeg is, wordt het resultaat niet mooi.

Resolutie berekenen

Wanneer je een foto of afbeelding hebt gevonden die je wil gebruiken voor jouw schuifwand met foto, kun je zelf checken hoe groot de foto is. Als je je muis op de opgeslagen foto houdt, zie je direct welke afmetingen (pixels) de foto heeft.

Reken voorbeeld:
Stel dat je afbeelding 100 cm groot is. Dan reken je 100×30 = 3000 pixels (of te wel 3000 pixels : 30 = 100 cm)

Voor een schuifwand van 250 cm breed, zul je dus een foto nodig hebben van tenminste 6000 pixels.

Voorbeeld op je scherm

Het kan zijn dat als je een foto geüpload hebt, dat het voorbeeld er op je scherm prima uitziet, maar dat de afbeelding dan tóch niet geschikt blijkt. Dit heeft alles te maken met de resolutie van je beeldscherm, waardoor het er heel anders uitziet dan wanneer je jouw schuifwand met foto daadwerkelijk laat afdrukken.

Scherpte

Het kan zelfs zo zijn dat de foto de juiste resolutie heeft, maar dat deze toch korrelig is wanneer hij afgedrukt wordt. Dit heeft dan weer alles te maken met de scherpte van de foto zelf. Als de foto niet helemaal scherp is, doordat er bijvoorbeeld bewogen is met de camera, dan zul je dat zien als de afbeelding wordt gebruikt voor het maken van jouw schuifwand met fotoprint.

Tip: Als je twijfelt of je wel of niet voor een ‘onscherpe’ foto zult gaan, neem dan mee in je beslissing dat je je schuifwand altijd van een afstand bekijkt.
Tip: Er bestaat een programma waar je je foto kunt bewerken om de kwaliteit van de foto te vergroten. Dit is een gratis online programma: www.pixlr.com/editor

Als de foto niet geschikt blijkt

Wanneer jouw foto echt niet geschikt blijkt om te gebruiken op jouw fotowand, dan zul je voor een andere foto moeten kiezen. Je kunt dan gaan voor een foto uit ons fotobestand
of foto uitkiezen op een website als: stock.adobe.com of stocksnap.io. Deze sites hebben over het algemeen betaalde foto’s. Wil je liever een gratis afbeelding zoeken? Dat kan via
websites als: Rijksstudio.nlPixabay – unsplash – IM free

Kleur

Houd er rekening mee dat de kleuren in een afbeelding er op je beeldscherm anders uit kunnen zien dan wanneer je de afbeelding gedrukt ziet op je schuifwand. Het kleurverschil kan zo’n 5% bedragen.

Aanleverbare bestandsformaten

De bestandsformaten waarin je jouw afbeelding kunt aanleveren zijn: jpg, jpeg en png. Dit zijn de meest voorkomende bestandsformaten. Houd er rekening mee dat er 3 mm afloop/overlap van jouw afbeelding wordt afgesneden.

Weet je niet zeker of jouw afbeelding geschikt is?

Neem dan gerust contact met ons op via info@schuifwandmaken.nl of bel 0228 – 58 5694.

Meer over de deuren van SCHUIF!?

https://www.schuifwandmaken.nl/wp-content/themes/schuif/gfx/more-deur-3.jpg

Deur met fotoprint

Een schuifwand met fotoprint is de ultieme manier om een persoonlijke sfeer te creëren. De opties zijn eindeloos. Zo kun je kiezen uit foto’s uit onze eigen collectie, foto’s uploaden van verschillende stock-websites, of zelfs een eigen foto toevoegen. Zo kun je echt iets bijzonders maken van bijvoorbeeld de kinderkamer of die saaie bijkeuken. De levering van schuifwanden met een fotoprint is maximaal 14 werkdagen.

Start met ontwerpen

https://www.schuifwandmaken.nl/wp-content/themes/schuif/gfx/more-deur-1.jpg

Deur met design print

Wanneer je kiest voor schuifdeuren met een design print, heb je keuze uit 10 verschillende designs. De keuzes variëren van verschillende houtkleuren tot een eigentijdse marmer print. Met zoveel verschillende prints vind je er vast een die past in de ruimte waarin je de schuifdeuren wil plaatsen. Schuifwanden met een design print kunnen wij bij binnen 7 werkdagen leveren.

Start met ontwerpen

https://www.schuifwandmaken.nl/wp-content/themes/schuif/gfx/more-deur-2.jpg

Deur met uni kleur print

Kies je voor een schuifwand met unikleur print dan kun je een keuze maken uit 9 verschillende kleuren. Zo kun je jouw schuifwand een prachtige, eigentijdse kleur geven, zodat deze volledig bij jouw interieur past. De levering van schuifdeuren in een uni print kleur vindt binnen 7 werkdagen plaats. Benieuwd naar de kleurkeuzes? Kies in ons stappenplan voor schuifdeuren in een uni print en bekijk wat de mogelijkheden zijn.

Start met ontwerpen

Over ons

Het idee voor Schuif! ontstond in 2015, nadat we in onze showroom van Hubo Wervershoof diverse keren de vraag kregen of we ook voordelige schuifwanden, of schuifwanden met een afbeelding erop, konden leveren.
De schuifdeuren die wij destijds leverden waren van merken die niet zozeer voordelig waren en schuifwanden met foto’s erop waren geen onderdeel van ons aanbod. We leverden wel een voordelig schuifwandsysteem, maar die diende de klant zelf te maken en helaas is niet iedereen even handig.

Contact

SCHUIF!
schuifwandmaken.nl
Simon Koopmanstraat 65
1693 BB WERVERSHOOF

Openingstijden:
ma tm vrij: 9.00 tot 18.00 uur
zat: 8.00 tot 17.00 uur

T 0228 – 58 56 94
M06 – 52 32 04 19
E info@schuifwandmaken.nl

KVK 69577161
Bank NL51RABO0117687685
BTW NL8579.25.544B.01

Like ons!

De waardering van www.schuifwandmaken.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 194 reviews.