Montage van je schuifwand

Je schuifwand monteren in 5 simpele stappen

Het monteren van een Schuif! schuifdeursysteem is heel eenvoudig. Door middel van onderstaande instructies zullen we je stap voor stap uitleggen wat je moet doen, zodat je binnen de kortste keren gebruik kunt maken van jouw nieuwe schuifdeursysteem.

Eerst even rustig kijken

 

Voor je begint

Voor je begint met het monteren van jouw schuifwand, is het handig om te weten vanaf welke kant je het beste kunt beginnen. Wat het handigst is in jouw situatie, lees je hieronder:

Schuifdeursysteem tussen twee muren

Wanneer je je schuifwand tussen twee muren plaatst, maak het niet uit aan welke kant je begint. Kies simpelweg de kant waar jij het liefst begint.

Schuifdeursysteem met één zijpaneel

Als je de schuifkast slechts met één kant tegen een muur plaatst en aan de andere kant een zijpaneel gebruikt, dan is het belangrijk dat je aan de kant van de muur begint.

Vrijstaand schuifdeursysteem

Bij een vrijstaande schuifwand maakt het niet uit aan welke kant je begint.

Stap 1: Bovenrail plaatsen

  • Boor als eerst met een ijzerboortje (6 mm) gaatjes in de bovenrail. Plaats deze gaten ongeveer om de 60 cm.
  • Houd de rails tegen het plafond. Zorg ervoor dat er ongeveer 10 cm afstand zit tussen de achterzijde van de bovenrail en het interieur van de kast. Deze ruimte is nodig omdat de deuren anders langs het interieur schuiven.
  • Teken de in de rails geboorde gaatjes af op het plafond.
  • Boor de gaten voor in het plafond en voorzie ze van een plug.
  • Schroef de bovenrail tegen het plafond aan.

Pluggen voor in een betonnen of gipsplafond zijn inbegrepen. Als je een houten plafond hebt, zijn er geen pluggen nodig. 

Op de tekening hieronder zie je dat de achterkant van de bovenrail (stippellijn) op 10 cm van het interieur wordt geplaatst.

Schuifdeursysteem

Stap 2: Zijpaneel plaatsen

Om te voorkomen dat je de schuifdeuren uit de rails schuift, moet er aan beide kanten van het schuifdeursysteem een wand staan. Als er slechts aan één zijde een muur staat, of er helemaal geen muren zijn waar je de kast tegenaan kunt plaatsen, dan maak je gebruik van de zijpanelen.

Als je een kastinterieur hebt, dan kun je het zijpaneel tegen het interieur plaatsen. Deze kun je door middel van schroeven aan elkaar vastzetten. Het is ook mogelijk om het zijpaneel middel stoelhoekjes vast te zetten aan het plafond, de vloer en eventueel de achterwand.

Stap 3: Deuren plaatsen

 • Leg de onderrail ongeveer op de plek waar hij moet komen, maar schroef hem nog niet vast.
 • Plaats nu 1 deur in het achterste gedeelte van de bovenrail.
 • Schuif de deur naar links en meet met een waterpas of de schuifdeur recht/waterpas staat. Verschuif de onderrail totdat deze op de juiste plek ligt. Doe hetzelfde aan de rechterzijde.

SchuifdeursysteemSchuifdeursysteemSchuifdeursysteem

Stap 4: Onderrail plaatsen

 •  Als de onderrail op de juiste plek ligt, streep dan secuur af waar deze moet komen. Doe dit aan beide kanten van de rails.
 • Boor met een ijzerboortje (6mm) ongeveer om de 60 cm een gaatje in de rails, waarmee je de rails aan de grond vast kunt zetten. Als er niet in de grond geboord/geschroefd kan worden, dan kun je dubbelzijdige tape gebruiken waarmee je de rails op de vloer vastplakt
 • Plaats daarna de overige schuifdeuren.

Schuifdeursysteem

Stap 5: Deuren afstellen

Stel de schuifdeuren af door met een schroevendraaier de schroef achter bij de wielen te draaien. Zo kun je de deur ten opzichte van de wand precies rechtzetten. Zorg ervoor dat de deuren tegen de wand of zijpanelen precies aansluiten.

Schuifwandsysteem

Stap 6: Softclose

(deze optie is niet ideaal bij beton plafond en niet mogelijk waar hoogte- en/of breedte verschil groter dan 10 mm is)

Meet de hoogte tussen bovenkant deur en de rails, trek van deze hoogte 11mm af, dit is de lengte van de “opvanger”, zaag deze af met een ijzerzaag. Plaats de opvanger in de rails op 140 mm vanaf de zijkant. Als de deur tegen de opvanger loopt, kan je deze nog korter zagen, of de gehele deur laten zakken middels de schroeven bij de wielen.

Montage_softclose_schuifwandmaken Montage_uitleg_softclose_schuifwandmaken

Dat was alles! Je schuifdeursysteem is klaar!

Deel een foto van jouw nieuwe Schuif!systeem op Social Media met #Schuifwandmaken en laat een review achter op onze Facebookpagina

Tips!

Problemen met softclose? Zie hier hoe je dit eenvoudig kan oplossen.

Problemen met softclose? Zie hier hoe je dit eenvoudig kan oplossen.

Meer over de deuren van SCHUIF!?

https://www.schuifwandmaken.nl/wp-content/themes/schuif/gfx/more-deur-3.jpg

Deur met fotoprint

Een schuifwand met fotoprint is de ultieme manier om een persoonlijke sfeer te creëren. De opties zijn eindeloos. Zo kun je kiezen uit foto’s uit onze eigen collectie, foto’s uploaden van verschillende stock-websites, of zelfs een eigen foto toevoegen. Zo kun je echt iets bijzonders maken van bijvoorbeeld de kinderkamer of die saaie bijkeuken. De levering van schuifwanden met een fotoprint is maximaal 14 werkdagen.

Start met ontwerpen

https://www.schuifwandmaken.nl/wp-content/themes/schuif/gfx/more-deur-1.jpg

Deur met design print

Wanneer je kiest voor schuifdeuren met een design print, heb je keuze uit 10 verschillende designs. De keuzes variëren van verschillende houtkleuren tot een eigentijdse marmer print. Met zoveel verschillende prints vind je er vast een die past in de ruimte waarin je de schuifdeuren wil plaatsen. Schuifwanden met een design print kunnen wij bij binnen 7 werkdagen leveren.

Start met ontwerpen

https://www.schuifwandmaken.nl/wp-content/themes/schuif/gfx/more-deur-2.jpg

Deur met uni kleur print

Kies je voor een schuifwand met unikleur print dan kun je een keuze maken uit 9 verschillende kleuren. Zo kun je jouw schuifwand een prachtige, eigentijdse kleur geven, zodat deze volledig bij jouw interieur past. De levering van schuifdeuren in een uni print kleur vindt binnen 7 werkdagen plaats. Benieuwd naar de kleurkeuzes? Kies in ons stappenplan voor schuifdeuren in een uni print en bekijk wat de mogelijkheden zijn.

Start met ontwerpen

Over ons

Het idee voor Schuif! ontstond in 2015, nadat we in onze showroom van Hubo Wervershoof diverse keren de vraag kregen of we ook voordelige schuifwanden, of schuifwanden met een afbeelding erop, konden leveren.
De schuifdeuren die wij destijds leverden waren van merken die niet zozeer voordelig waren en schuifwanden met foto’s erop waren geen onderdeel van ons aanbod. We leverden wel een voordelig schuifwandsysteem, maar die diende de klant zelf te maken en helaas is niet iedereen even handig.

Contact

SCHUIF!
schuifwandmaken.nl
Simon Koopmanstraat 65
1693 BB WERVERSHOOF

Openingstijden:
ma tm vrij: 9.00 tot 18.00 uur
zat: 8.00 tot 17.00 uur

T 0228 – 58 56 94
M06 – 52 32 04 19
E info@schuifwandmaken.nl

KVK 69577161
Bank NL51RABO0117687685
BTW NL8579.25.544B.01

Like ons!

De waardering van www.schuifwandmaken.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 200 reviews.